Disse dagene har vi jobba hardt! vi har kommet langt og ligger minst like godt ann som det produksjonsplanen viser.
Jeg har jobbet og blitt ferdig med den første sekvensen vår. Mario & DK 2d art.
Dette gjorde jeg i AfterEffects. Her lagde Lars, de forksjellige "Mario sprite figurene" om til en mer lignende Miliam figur i en fortsatt pikslert form. Når de var ferdig satte jeg opp banen og animerte sekvensen.
Picture
jeg har tatt på meg StreetFighter scenen, og har jobba med den en god stund. Har funnet mye inspirasjons bilder fra både eldre streetfighter spill, og ekte bilder fra japan. Jeg har lagt et litt japansk preg over byen. Uten å vise dette for mye. Byen skal etterlignde et eldre spill og har derfor modelert alt i relativt low-poly. Ikke brukt noe turbosmooth eller smoothing groups. Alle tekstur bilder jeg har funnet, har jeg dratt inn i photoshop og justert ned, så det bare er 4 til 8 farger i bildene. Det som overasket meg litt var at scenen ser faktisk ganske bra ut til å være i så dårlig "oppløsning". Nesten litt får bra til å etterlignde et 10-15 år gammelt spill. Scenen er hvertfall ferdig, da inkl. lys og render settings. Den er klar får å få noen karakterer som liver opp scenen. Men karakterene er ikke helt ferdig enda, så jeg går derfor over til neste arbeidsoppgave imens Lasse driver med karakterene.
Her er litt smakebit bilder av StreetFighter scenen:

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Bilen i Scenen er det Lasse som har lagd, Dette er egentlig en bil som han har laget i super duper high-poly, men som er forandret på slik at den passer inn her. Jeg har startet på animeringa av bilen. Kort fortalt, skal da personen beseire den andre streetfighter karakteren og løpe bort mot bakgata. Der oppdager han en bil på høyresida. Man hører at bilen blir startet, og ut kommer bilen hoppende i slow motion. Han velter noen søppletønner og kjører inn mot storbyen. Storbyen er "neste spill sekvens". Vi har også kommet opp med en glimrende kul idé som låter sånn:
I det bilen kjører litt på rettstrekninga, ser man et shot innefra bilen. Føreren oppdager en knapp det står TURBO på, under ordet TURBO, står det smooth:) Turbo smooth. Så i det han klikker på knappen, får han turbofart + at bilen forvandles til en turbosmooth og bedre versjon av den samme bilen :D AfterEffects + 3D gjør susen her.

Over til overgangen mellom Mario and DK scenen til StreetFighter scenen:
Her klatrer Mario-miliam opp den øverste stigen og kommer opp i komlokket i byen.
Mellom disse scenene, har jeg lagd denne overgangen (den består faktisk av 40 forksjellige layers):
Dere skjønner selv hvordan det vil fungere.


 
Da er det en uke ferie.
Vi har delt inn oppgaver til alle, som vi kan jobbe med i ferien.
 
nå er det klart får å starte med data arbeidet.
Vi har satt opp skjema med de scenene vi trenger, så da er det vare å ta initiativet å velge en scene og starte å modelere. Vi har gått groft igjennom hvordan vi tenker oss de forksjellige scenene, men det er personen som modeller, som bestemmer og designer akkuratt sin "scene" på sin måte ut i fra åssen han tenker det vil se ut.

Vi har laget en produksjonsplan, men får å være helt ærlig, så er dette en tullete måte å gjøre en oppgave på.
Vi har prøvd å gjøre produksjonsplanen så bra som mulig ut i fra hvordan vi vil jobbe og hvordan vi tror det vil fungere best. Men når det er sakt, så har vi f.eks skrevet at modelering gjør vi i løpet av uke fire,fem og seks. og deretter begynner på neste trinn. Sånn kommer vi ikke til å gjøre det. Får å få mest mulig ut av tiden, så gjør vi det sånn at når en scene er ferdig modelert, går jeg rett på tekstur, lys, kamera og deretter tester ut animering, på denne scenen. Mens dette skjer så driver f.eks de andre å fortsetter og modelere ting til meg, som jeg kan starte å animere.
Det kan ikke være sånn at først gjør vi all modelering, og så gjør vi all tekstur, så gjør vi all lys setting. You get me!
Men derimot lager vi små deadlines gjennom hele prosjektet. Produksjonsplanen har vi i bakhue, og er grei å se på til tider.
However, modeleringa har begynt og vi er i gang med Tha 3d work
 
Uke 3: Denne uken gikk veldig mye ut på å få unnagjort mye av pre-production delen.
Vi har hatt mye pre-production oppgaver på skolen før dette prosjektet, og jeg føler meg ganske lei det. Dette er selvfølgelig en veldig viktig del, men ja.. kjedelig... Vi sydde sammen en bedre plan, der vi gikk dypere inn på hva som faktisk skjer i filmen vår. Vi satte oss sammla på et eget rom og skrev ned tre-fire fulle sider shot-list.
Shot listen gikk ut på å skrive rought hva som skjer i de forksjellige sekvensene vi har.
Nøyaktige kamera vinkler å slikt gikk vi ikke igjennom. Vi fikk også begynt på andre før produksjons deler som hvilke scener og props vi vil trenge. Siden vi har bestemt oss får å gå inn i dataverden og fly gjennom en del spill, vil vi trenge mange scener.
Her er en liten oversikt over hovedspillene vi vil gå igjennom:
- Mario & DK 2d art
- StreetFighter
- Starwars
- Bilspill
- Zelda
- RPG spill
- FPS spill
Andre små spill: Tetris, packman, pokemon, super smash bros og space invaders.
(Vi vil ikke fremstille eller etterligne et spesifikt spill, da vi tror at dette kanskje ikke er så lurt på tanke med copyright og bla bla bla. Så når vi sier Bilspill, så er det en blanding av alt som kan skje i f.eks Need4speed, Rallycross, TrackMania. You name it! Vi vil etterlignde spillene mest mulig uten å bryte noe regler.)

Vi har funnet ut at vi trenger både en low-poly og high-poly 3d modell av hovedpersonen vår. Hovedpersonen vår kommer til å være Miliam fra gruppa vår. Vil vil også trenge en del andre karakterer.

Vi veit selv våre sterke og svake sider innefor film produksjon, så vi vil fordele arbeidsoppgavene litt etter hva vi er gode til. Selv så er jeg sterkt fan av animering både innenfor 3d og 2d, og postproduction som VFX, fargekorigering og lignende. Så jeg kan tenkte meg at det meste av dette blir mitt arbeid. Men derimot modelering, rigging og skinning er ikke en av mine sterke sider, og jeg vil derfor prøve å skyve dette over på de andre.
Vi har en fin gruppe som har hver sine gode sider innenfor 3d, og jeg tror derfor vi vil gjøre det stort i dette prosjektet.

 
Da er den dagen kommet der jeg føler meg ganske nødt til å legge inn den første posten om "The final film project" her på bloggen! Planen var å blogge en gang i uka, men jeg har aldri vært skrive-typen. Det er bare noe jeg må jobbe med, så jeg begynner nå!

7. Februar startet gruppeprosjektet og varer helt til 6- Juni. Altså 17 uker og da inkl. et par uker ferie.
Nå har den sjuende uka akkuratt begynt, og kort sakt; vi er godt i gang!
Uke1: Vi hadde allerede funnet gruppa vår (Jeg (Chris), Lars-Erik, Miliam og Lasse. Men Jeg og L-E var i England på Animex denne uka, så det ble lite jobbing her.
Uke2: De første dagene startet med at vi fant oss et ledig rom og blomstra ut med Ideer til film prosjektet.
Allerede etter andre eller tredje dagen, kom Miliam på en rough Idé som gjorde at vi andre stoppa helt opp med andre tanker. Vi fortsatte med å komme med inspirasjon og ideer til denne nye Ideen. Ikke langt etter bestemte vi oss får at dette er film-ideen vi går for!
Ideen og plottet i filmen er som følgende; En Real life person som blir filmet med ekte cam. Denne personen er en hardcore gamer og veit hva han driver med når han spiller dataspill. Problemet er at hovedpersonen blir mobba / erta av 2-3 andre gutter i klassen. Så vi tenkte røft igjennom at denne personen spiller dataspill på skolen, han blir mobba og får aldri slått sine egene rekorder, før mobberne b.l.a drar ut kontakten på maskinen.
Data-nerden stikker fortvila hjem og starter å spille hjemme istedet. Før han veit ord av det blir han sugd inn i skjermen (dataverden). Fra nå av er alt 3D, bortsett fra avsluttningen.
Han faller inn i et av de første mario/donkey kong spillene, og evnt. Klarer brettet.
Etter dette går han igjennom en rekke med kjente spill fra gammelt til nytt.
Det kommer flashes fra forksjellige spill som fyker over skjermen for å vise at personen faktisk går igjennom masse spill. Vi legger høyt trykk på overganger her.
Når personen har reist igjennom en del spill, vil videoen roe seg litt ned ved å vise lengre sekvenser av et par spill. Det siste spillet han lander i, er et kjent nytt spill. Her møter han siste bossen som han beseirer. Når han beseirer siste bossen, får han en nøkkel. Denne nøkkelen er veien ut av dataverden. Real life footage: Nå viser vi at personen faktisk har fått med seg et objekt fra spillverden. Hvordan dette objektet vil påvirke verden kan seerne finne ut selv!
Objektet som han får med seg ut, har jeg lyst til å vente litt med å røpe :)

Anyways, dette er Ideen vi har lappet sammen iløpet av uke to. Vi er selvfølgelig åpen får nye inspill av både de fra gruppa og lærer. Men nå har vi en grei plan og har noe å gå ut i fra.