Det var ikke fullt så enkelt som jeg trodde å finne et lydklipp man føler seg trygg på. Man skal tross alt jobbe og høre dette lydklippet en god del hundre ganger, og skjønne hva som virkelig blir sagt og finne en god "setup" for dette lydklippet.
Etter noen timers leting, fant jeg en setning fra sangen "Dont worry be happy" som fikk meg til å slutte og lete etter andre lydklipp!
Med det samme jeg hørte denne setningen, fallt det masse av ideer inn og var bare nødt til å gå for denna :)
Jeg har valgt å gå for de første setningene av denne sangen:
"Here is a little song I wrote
You might want to sing it note for note
Don't worry be happy"

Link: http://www.youtube.com/watch?v=l9K4BKkLaCI

 
De aller fleste vil nok gå for riggen "MAX" inkl. meg.
Max er en utrolig behagelig rigg å jobbe med, og kan få de mest rare og morsomme anisktsutrykk!
I forrige uke da vi skulle øve oss på riggen/e, fikk jeg b.l.a lagd disse pOsene:
This is Max:
Picture
Picture
 
Yeps, da har vi hatt en uke med trening og forberedning til denne obligen.
Det har rett og slett gått ut på å leke seg med en rigg som har ansiktsjusteringer.
Denne oppgaven går ut på ansiktsanimasjonen,
hvor vi har mulighet til å velge mellom to forksjellige kategorier.
1. Finne et lydklipp på ca. 10-15 sekunder og lip synce dette med en rigg du er komfortabel med.
Denne oppgaven går ut på ren ansiktsanimasjon kombinert med VFX/SFX.
2. Den andre oppgaven går ut på "full body animation" samt ansiktsanimasjon.
Så i denne oppgaven trenger vi ikke å legge til effekter.

Litt vanskelig og velge mellom VFX/SFX opp mot kropps animasjon for meg, pga. det er disse to kategoriene innenfor filmproduksjon som jeg er mest glad i :)
Mine planer etter skolen, er jo helst å få kombinert disse. However,
Jeg velger å gå for oppgave nr. 2 og evnt. legge til noe effekter om jeg får tid :)
På den måten får jeg nok mest utfordringer samt mye morro stuff å jobbe med.
 
Picture
 
Kan begynne med å si at consept art har aldri vært en av temaene jeg har satset på, men etter denne oppgaven har jeg lært mye bra og ser at tegning / consept art er et stort emne. Alle kan lære å tegne, og selv så har jeg blitt mye flinkere under disse 2 ukene! Føler jeg har gjort mitt beste når det gjelder tegning for hand, lagd masse skisser og feilet mye. Jeg har ikke brukt tegnebrett under denne oppgaven, så alt er selvtegnet på papir og deretter scannet inn. Det var moro å jobbe en del i photoshop med verktøy jeg vanligvis ikke bruker så ofte. Det jeg slet mest med var å tegne side og back view, men etter en del referanser og bly, kom jeg frem til noe akseptabelt.
 
Picture
 
Cavemen lagde ofte klær av skinn fra dyr som de har jaktet ned. Jeg ville også ha en form for klesplagg bortsett fra skjørtet hans, så da valgte jeg og å lage et typ skjerf som henger over skuldrene.
Skjerfet er rett og slett en ribba gnager eller et annet fasinerende dyr fra den tiden, hvor bare pels og skinn er igjen. (Samt hue)
Picture

Så var det enten å modellere et fottøy, eller bare foten om karakteren ikke har noen form for sko. I mitt tilfelle må jeg lage en bar fot, fordi de tidligste Cro-Magnon menneskene hadde ingen sko. Når jeg tenkte gjennom så hadde jeg faktisk aldri modellert en bar fot før, men bare typ sko og støvler. Så sånn sett så kunne det bli moro å lage en fot. Jeg startet med tærne, en etter en og merkelig nok var dette faktisk gøy å lage, jeg satt ikke så dypt fokus på selve foten, så den ble ikke fryktelig detaljert.
Picture
 
Picture

Picture
Til slutt klarte jeg å sy sammen denne tegningen, som jeg ble relativt fornøyd med. Litt små feil her og der, som f. eks vektbalansen hans. Men dette følte jeg meg mer komfortabel med å fikse jeg i Photoshop. Jeg har aldri før fargelagt et selvtegnet konsept tegning i photoshop, så jeg var nysgjerrig og startet derfor med dette, før jeg tegnet de andre vinklene.
Tja, det gikk helt OK. Syntes det var noe vanskelig å finne de riktige stedene hvor jeg skulle farge skygger og der hvor lyset treffer. Men jeg valgte fra starten av hvor lyskilden skulle komme fra og deretter bare prøve meg frem og se på tutorials. Jeg kjenner photoshop ganske så bra fra før, men som sakt har jeg aldri tegnet eller fargelagt tegninger før, så da fikk jeg trent meg på dette også. Når det gjaldt å velge våpen, hadde jeg mange forksjellige ideer, hvorav jeg gikk for den klassiske øksen som består av en sylinderformet trebit med en påbunnet stein.

Picture
 
Picture
Her har vi første utkastet som jeg var på nippen til å bruke, helt til jeg satt meg ned og fant en masse ting jeg ville endre på.