Som nevnt flere ganger før, er jeg ikke fan av blocking - step keys. Har i denne oppgaven hoppet over dette steget, og gått rett på rough animasjon. Fremgangsmetoden var rett og slett og animere ca. hver 5 frames til jeg har en sekvens på rundt 30 frames. Deretter går jeg inn og finpusser smått blandt keysa, så jeg får et inntrykk av filmen allerede etter de få sekundene. Så går jeg videre til de neste 30 framesene og bruker den samme metoden.
Men en ting som jeg venter helt til slutten med er curve editor, disse justerer jeg helt på slutten som en aller siste finpuss.
"Slow in and slow out"
Et meget viktig animasjonsprinsipp, som gjør seg godt ut på både karakter animasjon og andre ting som b.l.a sprettende baller. Dette får objektet til å se mer realistisk ut. Jeg har fått inn en del av detta, men ville gjerne brukt litt mer tid på dette i curve editoren. Til tider ser man tydelig at jeg har fått inn Easy Ease, men andre stedet hadde jeg hatt lyst til å få inn mer. Anyway, greit fornøyd.
"Follow through and overlapping action"
Helt klart en av mine favoritter! Dette er et prinsipp som går ut på å få deler/ledd av kroppen til å bevege seg i forksjellig takt, istedet for stive robot bevegelser.
Synes dette er et perfekt animasjonstriks til å animere toony karakterer.
Dette har jeg brukt en del tid på. Jobba mye med å først bevege et ledd og et par frames senere flytte neste ledd i f.eks en arm bevegelse. Her synes jeg selv at jeg har fått frem et bra resultat, men ser i etterkant at jeg enda kunne fått inn detta på et par plasser til, men det er småpirk som jeg er klar over og ville evnt. fikset på om det skulle vært en hollywood produksjon :D
"Exaggeration" & "Squash and stretch"
Jeg drar med disse to i samme beskrivelse, og vil si at dissa er de mest gøyalle tingene å legge tid i, samtidig som de er veldige. Det stedet hvor jeg har fått lagt inn mye overdrivelser og squash and strech er i ansiktsanimasjonen.
Mens Max synger har jeg til tider store bevegelser på munnen, samtidig som jeg har strekt mye på kjeven opp og ned i forhold til hvilke lyder han gir fra seg.
Leave a Reply.