Nå har vi en uke med forberdning og øving til neste oblig, som handler om Storytelling, Treatment and Cinematography.
Her er et lite random idékart til et prosjekt som kunne blitt en liten kortfilm :)
Picture
 
 
Her er da det ferdige resultatet:
 
Som nevnt flere ganger før, er jeg ikke fan av blocking - step keys. Har i denne oppgaven hoppet over dette steget, og gått rett på rough animasjon. Fremgangsmetoden var rett og slett og animere ca. hver 5 frames til jeg har en sekvens på rundt 30 frames. Deretter går jeg inn og finpusser smått blandt keysa, så jeg får et inntrykk av filmen allerede etter de få sekundene. Så går jeg videre til de neste 30 framesene og bruker den samme metoden.
Men en ting som jeg venter helt til slutten med er curve editor, disse justerer jeg helt på slutten som en aller siste finpuss.
"Slow in and slow out"
Et meget viktig animasjonsprinsipp, som gjør seg godt ut på både karakter animasjon og andre ting som b.l.a sprettende baller. Dette får objektet til å se mer realistisk ut. Jeg har fått inn en del av detta, men ville gjerne brukt litt mer tid på dette i curve editoren. Til tider ser man tydelig at jeg har fått inn Easy Ease, men andre stedet hadde jeg hatt lyst til å få inn mer. Anyway, greit fornøyd.
"Follow through and overlapping action"
Helt klart en av mine favoritter! Dette er et prinsipp som går ut på å få deler/ledd av kroppen til å bevege seg i forksjellig takt, istedet for stive robot bevegelser.
Synes dette er et perfekt animasjonstriks til å animere toony karakterer.
Dette har jeg brukt en del tid på. Jobba mye med å først bevege et ledd og et par frames senere flytte neste ledd i f.eks en arm bevegelse. Her synes jeg selv at jeg har fått frem et bra resultat, men ser i etterkant at jeg enda kunne fått inn detta på et par plasser til, men det er småpirk som jeg er klar over og ville evnt. fikset på om det skulle vært en hollywood produksjon :D
"Exaggeration" & "Squash and stretch"
Jeg drar med disse to i samme beskrivelse, og vil si at dissa er de mest gøyalle tingene å legge tid i, samtidig som de er veldige. Det stedet hvor jeg har fått lagt inn mye overdrivelser og squash and strech er i ansiktsanimasjonen.
Mens Max synger har jeg til tider store bevegelser på munnen, samtidig som jeg har strekt mye på kjeven opp og ned i forhold til hvilke lyder han gir fra seg.

 
Etterbehandling av både bilder og video er utrolig kult!
Som render metode i 3Ds Max brukte jeg Scanline - Light tracer,

og skiftet til Mentalray når jeg kjørte ut Ambient Occlusion.
Rendra ut videon i Jpg bilder, som kom på 475 frames.

Deretter bruker jeg alltid AfterEffects til post production.
Jeg valgte å legge på Grain og Motion blur i 3Ds Max pga. jeg synes det gir noe bedre resultat enn hvis jeg skulle lagt på dette senere i AfterEffcts.

Over til AE, så la jeg til litt effekter som flammer og smoke som følger Sigaretten's bane. I dette tilfelle brukte jeg "Particle World" som er en partikkel generator med en god del flotte instillinger. Det finnes flere avanserte partikkel generatorer til AfterEffects, men følte at jeg fikk det resultatet jeg var ute etter ved hjelp av den generatoren som allerede følger med AE.
Fargekorrigering med b.l.a curves og Brightness & contrast la jeg også på i AE.
Her er en liten relevant video til teksten over som er en"start til finnish" sekvens :-p
 
Nothing more, nothing less
 
Har tenkt på to forskjellige ideer om hvordan Max skal oppføre og bevege seg gjennom videon.
Pga. jeg har valgt oppgaven hvor body animation skal ha en del fokus, burde jeg kanskje gå for denne ideen:

Men hovedfokuset i denne oppgaven er lipsync, og med disse bevegelsene som at han legger seg ned i sofaen og slikt, vil trekke oppmerksomheten fra ansiktet og munnen hans.
De tidligere oppgavene/obligene i år har gått ut på full body animation og walk cycle, så har derfor lyst til å prøve en litt annen setting.
Velger å ha et lite satshopp bakover i sofaen helt på starten av animasjonen, og dermed begynner å synge. Som nevnt under, ville jeg gå for toony stil med smoothe bevegelser og mye "easy ease" Så denne ideen går mer ut på at han sitter relativt stille i sofaen med bare arm og små ben bevegelser.
Uansett, så kan jeg ta igjen dette ved å røre inn litt små effekter. Disse effektene blir jo da typ røyk med particles i AfterEffects. Idé:
 
Modellering er ikke satt i fokus i denne oppgaven, så har derfor bare lagd en sofa and thats it :)
Har brukt "morpher" på sofaen, så ryggstøtta og den ene puta har muligheten til å bevege seg når Max setter seg ned. Texturen er rett og slett bare mappa enkelt på, sammen med litt justeringer på spec og bump. Ble faktisk overasket over hvor bra det ble etter så lite tid jeg brukte på det!

Synes teksturen passer bra inn i settinga, og er hentet rett fra http://cgtextures.com/. <-- fin side!
Picture
 
Etter munnen og hodebevegelsene var i "boks" var det på tide å gå videre på øynene.
Da er blunking, pupillene og øyenbryna blitt lagt til i sekvensen under.

Når pausen inntar, har jeg prøvd å animere slik at det ser ut som han tar et drag fra røyken,
og deretter puster fornøyd ut ;-p
 
Ved å få inn litt hodebevegelser gjør det mye mer levende! Har i tilegg begynt å animere kjeven,
smil og andre kontrollere til ansiktet.

På bildet under vises de forksjellige kontrollerne til ansiktet.
Det er et bra og oversiktlig system som er behagelig å jobbe med.
Picture